top of page

Lancering Getuigenissen!

Wij zijn er bijna klaar voor: de lancering van het platform Getuigenissen. Wil je binnenkort aan de slag gaan met authentieke getuigenverhoren en ondervragingen van verdachten (1700-1900)? Het kan binnenkort!


Op 23 mei 2019 organiseren we in het Rijksarchief te Brugge een lezing, waarin we Getuigenissen als project toelichten. Wat is ons doel? Waarom kunnen we jullie hulp gebruiken? Wat zullen we met alle verzamelde data doen. Wouter Ryckbosch (geschiedenis Vrije Universiteit Brussel, voortaan VUB), Anne Winter (geschiedenis, VUB), Margo de Koster (criminologie VUB), Rik Vosters (taalkunde VUB), Ans Vervaeke (geschiedenis VUB), Hendrik Callewier (Rijksarchief Brugge) en Hendrik Vandeginste (Histories vzw) komen alvast toelichten waarom dit project zo belangrijk is. Daarnaast geven we meer informatie over het platform. Waar kunnen jullie het vinden en hoe kunnen jullie aan de slag gaan met dit rijke materiaal? Nadien voorzien we nog een drankje.


Allen welkom op 23 mei 2019 om 19u in het Rijksarchief te Brugge. Dit evenement is gratis, maar gelieve je aan te melden. Dat kan door een mail te sturen naar getuigenissen@vub.be.


Kan je er niet bij zijn? Hou dan alvast onze website en sociale media in te gaten. Wij zullen daar alles communiceren over het platform dat weldra toegankelijk zal zijn.bottom of page